Contractuele En Fiscale Aspecten Bij Outsourcing Van Ict ...

Published Nov 23, 21
6 min read

Ict Beheer Uitbesteden Of Zelf Doen? Voordelen En Nadelen ...

Topware Systems nv (Topware Systems (TWS))

Broekstraat 22/Bus 2, 3300 Tienen
016 67 89 04
ICT solutions of services

Wat als jouw IT-medewerker wegvalt door ziekte of vanwege vakantie, bij wie kunnen jouw medewerkers dan terecht? Regel je een tijdelijke kracht of moeten de rest van de medewerkers even op een IT-houtje bijten? Bij uitbesteding staat er altijd iemand klaar om onverhoopte technische problemen op te lossen. ict bedrijven. Dat is enorm prettig want zo komen bedrijfswerkzaamheden niet stil te liggen bij afwezigheid van jouw IT-medewerker.

Wij luisteren naar jouw verhaal, ambitie en toekomstvisie en bekijken hoe IT en telefonie veilig en effectief voor jouw organisatie kunnen worden ingezet..

IT speelt een bepalende rol in het zakelijk succes van elke organisatie. Hoe flexibeler deze is ingericht, hoe sneller en makkelijker collega’s kunnen werken. Deze flexibiliteit kan van IT-beheer wel snel een ingewikkelde en tijdrovende uitdaging maken. Dit kun je echter gemakkelijk ondervangen door je IT uit te besteden. ? Daarmee profiteer je onder andere van de volgende voordelen: Het uitbesteden van IT beheer neemt alle onderhoudstaken bij je weg.

'Computer Says No': Waarom It-outsourcing Een Goed Idee IsIt Beheer Uitbesteden Of Zelf Doen? - Tws


Dat kan al snel een flinke tijdsbesparing opleveren. Je IT-afdeling kan zich daardoor meer richten op innovatie, in plaats van op techniek. Dat kan leiden tot interessante nieuwe kansen voor het optimaliseren van de dienstverlening. Het zelf beheren van je IT vraagt om de nodige kennis en kunde. Het aantrekken van gespecialiseerde medewerkers kan echter al snel een kostbare zaak worden.

It Beheer - Uitleg, Checklist En Specialisten - Ict ...

In plaats van grote investeringen betaal je een vast bedrag per maand. Daarmee beschik je continu over professionele kennis en ziet je financiële balans er ook een stuk gezonder uit (it solutions). Uitbesteden verzekert je ervan dat je IT-omgeving altijd up-to-date is. Je software, apps en andere digitale oplossingen worden automatisch op afstand bijgewerkt.

Ook kan het aantal werkplekken snel worden aangepast als de situatie daarom vraagt. Op die manier beweegt IT altijd mee met je organisatie en wordt je toekomstbestendigheid verbeterd. Security is en blijft een van de belangrijkste aandachtspunten op de werkvloer. Hoe sterker je security, hoe kleiner het risico op datalekken.

Monitoring, updates en proactief advies houden je IT doorlopend veilig. Op die manier profiteer je van een professioneel securityniveau en beveilig je jezelf tegen cyberdreigingen. Dat is in eigen beheer vaak niet mogelijk. Je versterkt de IT-lifecycle Door je IT uit te besteden kom je al snel tot een gunstigere IT-lifecycle.

Dat kan al snel leiden tot een langere gebruiksduur en een lager kostenplaatje. Proactief advies en rapportages houden je bovendien op de hoogte van de status van je werkplekken. Zo loop je nooit achter de feiten aan. En is het moment van vervanging aangebroken, dan hoef je je ook over zaken als vervanging en recycling geen zorgen te maken.

Redenen Om It-beheer Uit Te Besteden - Tws

Wil je ook zo min mogelijk tijd en stress kwijt zijn aan het onderhoud van je IT? Onze deskundige collega’s ondersteunen je van a tot z. We nemen graag alle werkzaamheden weg bij je organisatie en laten je collega’s nog makkelijker, veiliger en toekomstbestendiger werken. Zo maak je het jezelf niet alleen eenvoudiger, maar behaal je je zakelijke doelstellingen ook een stuk sneller.In deze blogpost lees je of het een goed idee is om je IT-beheer intern te houden of je beter die dienst zou uitbesteden. Ontdek het met onze checklist. Op deze pagina: Hoe afhankelijk ben je eigenlijk van computers voor het uitvoeren van je dagelijkse werk? Kan je je werk nog doen zonder ? De kans is groot van niet.

Werkplekbeheer Uitbesteden? - Féju Ict GroepIt Beheer Uitbesteden - Tws


En het belang van de IT-ondersteuning die daarbij hoort? Die is evenredig gestegen. Een professionele organisatie kan het zich immers niet veroorloven om door een IT-storing ‘eruit te liggen’. Het hieruit voortvloeiende verlies in omzet en productiviteit is voor heel wat KMO’s een brug te ver. Voordelen van een interne IT-beheerder De keuze die je moet maken is hoe je de IT-ondersteuning wilt inrichten.

Ict Beheer Uitbesteden - TwsNetwerkbeheer Uitbesteden - Tws


Een eigen-IT beheerder met een goede achtergrond en ervaring kan zijn of haar die direct van toepassing is op jullie eigen IT-systeem. Een ander voordeel is dat je deze persoon en perfect weet wie je in huis hebt. Het grote nadeel van een ‘in-house’ IT-afdeling Vergis je niet: een IT-specialist met kennis van zaken kost aardig wat geld (it helpdesk antwerpen).

Hulp Met Het Outsourcen Van It - Tws

Ga je voor een ervaren IT-manager? Of kies je voor een startende IT-medewerker, met minder ervaring maar vol motivatie? In ieder geval is het verstandig alvast te rekenen op van tussen de 60. 000 en 70. 000 euro per jaar – pér medewerker. Daar komen bovendien nog bij. Een IT-afdeling heeft immers niet alleen de mensen, maar ook de middelen nodig om goed te kunnen functioneren.

Denk hierbij aan systemen op het gebied van . En dat is nog niet alles. Technologische ontwikkelingen gaan namelijk steeds sneller. Dit betekent dat organisaties met een eigen IT-afdeling continu moeten blijven investeren om te zorgen dat ze niet achter gaan lopen op de concurrentie. Dit houdt in dat je extra kosten moet incalculeren voor het van medewerkers.

Je wil je IT-medewerker(s), waar je zoveel in geïnvesteerd hebt, immers behouden. Door de grote vraag hebben IT’ers vandaag de dag de bedrijven voor het uitkiezen. Het komt daarom vaak voor dat zo’n gewilde IT’er na een aantal jaar bij een bedrijf te hebben gewerkt. Een gebrek aan doorgroeimogelijkheden, een ontoereikend salaris of een gebrek aan goede tools zijn daarvoor vaak de aanleiding.

Iets waar veel mensen onvoldoende bij stilstaan is dat het beleggen van het IT-beheer bij één medewerker een groot risico inhoudt. Want, wat als die medewerker, waar zoveel in is geïnvesteerd, tóch besluit om het bedrijf te verlaten? En wat als deze ziek wordt, of gewoonweg vakantie opneemt? Om nog maar te zwijgen van die momenten dat je IT-ondersteuning nodig hebt buiten de kantooruren.

Uitbesteden: Je Hoeft Niet Te Doe-het-zelven Als Het Om It Gaat

De van je organisatie komt daarmee immers in handen van één persoon te liggen. En zelfs de beste IT-manager is niet in staat om . De ICT-afdelingen die wij zien bestaan daarom steeds uit minimaal 2 personen, of 1 persoon die zich laat bijstaan door externe experten. De voordelen van uitbesteden Is het mogelijk om de voorgaande problemen zomaar op te lossen? Dat is het zeker.

Je kiest immers voor een bedrijf dat zich dagelijks bezighoudt met maar één ding: het beheren van IT-systemen in de breedste zin van het woord. Dergelijke bedrijven bestaan over het algemeen uit minimaal 10 hooggekwalificeerde medewerkers, elk met zijn of haar eigen vakgebied en toegepaste kennis. it bedrijven belgie. Zo kunnen door hen worden opgelost.

'Computer Says No': Waarom It-outsourcing Een Goed Idee IsHet It-beheer Intern Houden Of Uitbesteden? Maak De Balans - Tws


Integendeel, je hebt altijd een rechtstreekse lijn met een breed inzetbaar team van deskundigen. Het hoeft overigens te zijn; heb je al een of meerdere interne IT-beheerders, dan kan je er nog voor kiezen om bepaalde zaken uit te besteden aan een externe partij. Denk daarbij aan zaken die een specifieke kennis vereisen, de dagelijkse helpdesk voor medewerkers, of het verzekeren van de continuïteit tijdens verlofperiodes.

De investeringen in toegepaste IT-tools hoef je niet zelf te doen: dit doet het IT-bedrijf voor je. Doordat die kost gespreid kan worden over verschillende klanten kan een dergelijk bedrijf grote investeringen doen zonder veel duurder te worden voor jou. zijn dus inherent aan het uitbesteden van je IT-beheer. Klaar voor de toekomst Veel organisaties hangen nog vast in het verleden.

Navigation

Home